Yoga Nidra online !


Yoga Nidra

Liggende meditatie – diepe ontspanning – rust

“Er is een stem die geen woorden gebruikt.” – Rumi

KENMERKEN 

Eén keer per maand nodigen we je graag uit je meditatie beoefening inspirerend te houden met een Yoga Nidra les. Je maakt kennis met de iRest Yoga Nidra gebaseerd op de filosofie van Richard Miller en met de traditionele Yoga Nidra.

We beginnen iedere les met wat zachte bewegingen om uit het hoofd en in het lichaam komen, vervolgens word je uitgenodigd voor de Yoga Nidra. Beide vormen van Yoga Nidra zijn eenvoudig te leren en te beoefenen, iedereen kan meedoen, ervaring met meditatie is niet nodig.

INHOUD

Yoga Nidra betekent ’slaap van de yogi’, en is een meditatie die leidt tot een diepe ontspanning van lichaam en geest, die te vergelijken is met diepe, herstellende slaap.

iRest Yoga Nidra is een aangepaste hedendaagse vorm van de klassieke Yoga Nidra. Door de beoefening van deze vorm kom je in een diepe staat van ontspanning. Een heldere ‘slaap’ waarin tegenstellingen samenvallen, je alles wat je tegenkomt verwelkomt en je contact maakt met de rust in jezelf. Via geleide meditatie onderzoek je de verschillende lagen van je bewustzijn – lichaam, adem, energie, emotie, wijsheid – om daarna aan te komen in een stilte, de laag van je bewustzijn waar alles ‘heel’ is. Daardoor kom je in een staat van werkelijk ‘zijn’.

Het resultaat: betere concentratie, creativiteit en intuïtie, beter kunnen slapen, ervaren van diepe ontspanning en het hervinden van balans en kracht in jezelf.

Volg je deze lessen liever vanuit huis? Dat kan! Schrijf je dan in voor de online cursus. 

Meer weten over iRest: www.irest.org

Tijd: inloggen vanaf 19.30
Les van 19.45 – 20.45

Kosten: online : € 50,00
Data: eerste maandag van de maand: 6/9 – 4/10 – 1/11 – 6/12 – 2021 en 10/1 -2022

Iedereen ontvangt de opnames van deze les

Aanmelden : info@gimselacademy.nl of via de website : www.gimselacademy.nl

Heb je vragen over deze cyclus mail of bel mij gerust; hvanoekel@gmail.com of 06 444 31 306

Informatie over Yoga Nidra is te vinden op deze website onder het kopje: iRest Yoga Nidra