‘de weg van het hart – een pad van wijsheid’

Dru Yoga en Meditatie voor vrouwen

Dru verwijst naar de Poolster en naar het ‘stiltepunt’ in ons. Deze ster staat als een vast punt aan de hemel, waar alle sterren zich omheen lijken te bewegen. In de Dru yoga en meditatie komt deze betekenis terug als verwijzing naar het stille en onveranderlijke rustpunt in onszelf.
 De yoga- en meditatielessen nemen je mee op een innerlijke reis, een reis van zelfherinnering, naar wie wij ten diepste zijn.

Kenmerkend voor de Dru yoga- en meditatielessen zijn de zachte en toch krachtige, vloeiende bewegingen, de EBR’s ( Energy Block Release). Deze bewegingen zorgen voor een vermindering van stress in je lichaam, zodat je meer balans en ontspanning ervaart in je hele zijn. Geleidelijk aan zul je stilte ontdekken in jezelf en deze leren verankeren in je lichaam, zelfs in beweging.

Als reiziger van het hart word je uitgenodigd om te komen zitten voor een meditatie. Je adem, intentie en open, milde en vriendelijke aandacht zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Je zult wat hard en star is verzachten en ervaren hoe het is om van spanning naar ontspanning en van onrust naar rust te gaan. Kortom: je leert (weer) te luisteren naar je hart, de veilige bron en altijd aanwezige liefde in een allesomvattende stilte.

Adyashanti, Lorin Roche en Camille Maureen, de Latifa meditaties van Marianne Broos, zijn mijn inspiratie bronnen voor de meditaties, Richard Miller, James Reeves en Rod Stryker voor de Yoga Nidra.

Eens in de maand sluiten we de les af met een Yoga Nidra. Dit is een liggende, diep ontspannende vorm van meditatie. Een heldere ‘slaap’ waarin je alles wat je tegenkomt verwelkomt, tegenstellingen samenvallen en je contact maakt met de rust in jezelf. 

Zoals de Boeddha uitnodigend zei: “Kom en kijk zelf”.

Lessen bij de Gimsel Academy

9 februari tot en met 28 juni 2024 (zeventien vrijdaglessen) van 10.00 – 11.30 uur
De kosten bedragen €272,00.
De lessen worden gegeven in bij de Gimsel Academy gevestigd in De Groene Passage te Rotterdam (Mariniersweg 9).

Inschrijven

Inschrijven gaat via de website van Gimsel Academy.