‘zijn wie je bent’

Privé psoas les en iRest Yoga Nidra

Naast yoga- en meditatielessen, geef ik vanaf 2022 privé les voor de psoas bij de Gimselacademy en maak je kennis met de ( iRest) Yoga Nidra een keer maand tijdens de lessen van de vrijdagmorgen en op Samaya.

De Psoas: Spiegel van onze ziel
De Psoas is een diep liggende spier die een nauwe samenwerking heeft met je bekken en je adem. Een belangrijke taak van de Psoas is het zorgen voor de stabiliteit van je romp en rug. De Psoas registreert alle subtiele veranderingen in gewicht en plaats, maar ook je gevoel van welbevinden en veilheid. De Psoas waarborgt je veiligheid, harmonie en integriteit. Als je je veilig en gecentreerd voelt, maar ook als je kwetsbaar en onveilig bent, merk je dit direct aan je Psoas spier. Het ontspannen of het samentrekken van de Psoas werkt meteen door op je bekken, je rug en je adem. Bij langdurige overbelasting van de Psoas zullen er zowel fysieke als emotionele klachten ontstaan. In deze workshop krijg je een duidelijke theoretische uitleg over de Psoas en leer je diverse, specifieke oefeningen die een diep effect hebben op deze spier.

info en opgave voor een privé sessie mail of bel je mij; hvanoekel@gmail.com 0644431306Prijs € 65,00 per privé les

“ listen to silence, it has so much to say “ – Rumi

  Yoga Nidra een keer per maand tijdens de Dru yoga en meditatie les en tijdens de retraites op Samaya: Ervaar diepe rust met Yoga Nidra

iRest Yoga Nidra is een aangepaste hedendaagse vorm van de klassieke Yoga Nidra, het betekent letterlijk “de slaap van de Yogi”. Door beoefening van iRest Yoga Nidra kom je in een diepe vorm van ontspanning. Een heldere “slaap” waarin tegenstellingen samenvallen, je alles wat je tegenkomt verwelkomt en je contact maakt met de rust in jezelf. Via geleide meditatie onderzoek je de verschillende lagen van je bewustzijn – lichaam, adem, energie, emotie, wijsheid – om daarna aan te komen in een stilte, de laag van je bewustzijn waar alles ‘heel’ is. Daardoor kom je in een staat van werkelijk ‘zijn’. 

Een keer per maand als afsluiting van de Dru yoga & meditatie les.

Tijdens de retraite op Samaya, beginnen we de sessies met Dru Yoga, de yoga van het hart, en wordt de middag sessie afgerond met een iRest-meditatie, voor een werkelijk diepe ontspanning.

 iRest® Yoga Nidra is ontwikkelt door Richard Miller. ( www.irest.org

Dru Yoga en iRest Yoga Nidra dag 

Dag Workshop op het heerlijke Buitengoed De Uylenburg. (delfgauw)

Begin uitgerust aan de zomer met een heerlijke Dru Yoga en iRest Yoga Nidra dag.

Een dag helemaal voor jezelf, om intens en oprecht te luisteren, en te verwelkomen wat er is; dit heeft een directe uitwerking op je welbevinden. Met als resultaat: het ervaren van jouw zachte kracht, innerlijke rust en stilte.

Dru yoga is de yoga van het hart. Centraal staat ‘empowerment’: het leren luisteren naar en het (her)ontdekken van je eigen unieke levensritme en kracht. Dit doe je door zachte, vloeiende bewegingen en het laten stromen van de adem in de beweging, en de houdingen. 

Vanuit de Dru Yoga gaan we de verdieping in met de iRest Yoga Nidra, dit is een meditatieve liggende vorm van Yoga waarin je diepe ontspanning kunt bereiken zowel fysiek als mentaal.

Door de iRest Yoga Nidra leer je meer bij jezelf te blijven; het is een hedendaagse aangepaste meditatieve beoefening van de klassieke Yoga Nidra. Het geeft ons de tools om onze overtuigingen en conditioneringen waarmee we onszelf beperken te overstijgen. De beoefening ervan maakt dat we loskomen van beperkende patronen en zo een voldaan leven leiden, vrij van conflicten, zorgen en angst, ontevergenheid en lijden. Het stelt ons in staat om onze eigen diepgewortelde wijsheid en waarheid te (her)ontdekken. 

De iRestYoga Nidra, oftewel Itegratieve Herstellende Yoga Nidra, is ontwikkelt door Richard Miller.  (www.iRest.org)

als de situatie het toelaat zal er eind juni 2023 weer een dag georganiseerd worden.   prijs € inclusief lunch. Opgave en info via E-mail: hvanoekel@gmail.com

De privé les wordt gegeven bij de Gimsel Academy gevestigd in De Groene Passage te Rotterdam.

www.gimselacademy.nl