‘zijn wie je bent’

Workshops

Naast yoga- en meditatielessen, geef ik ook diverse workshops. Kijk hieronder voor een overzicht en hoe je je kunt inschrijven. 

De Psoas: Spiegel van onze ziel
De Psoas is een diep liggende spier die een nauwe samenwerking heeft met je bekken en je adem. Een belangrijke taak van de Psoas is het zorgen voor de stabiliteit van je romp en rug. De Psoas registreert alle subtiele veranderingen in gewicht en plaats, maar ook je gevoel van welbevinden en veilheid. De Psoas waarborgt je veiligheid, harmonie en integriteit. Als je je veilig en gecentreerd voelt, maar ook als je kwetsbaar en onveilig bent, merk je dit direct aan je Psoas spier. Het ontspannen of het samentrekken van de Psoas werkt meteen door op je bekken, je rug en je adem. Bij langdurige overbelasting van de Psoas zullen er zowel fysieke als emotionele klachten ontstaan. In deze workshop krijg je een duidelijke theoretische uitleg over de Psoas en leer je diverse, specifieke oefeningen die een diep effect hebben op deze spier.

zaterdag 25 september van : 10.00 – 12.00
zaterdag 20 november van : 10.00 – 12.00
Prijs € 20,00,- per workshop

“ listen to silence, it has so much to say “ – Rumi

 iRest Yoga Nidra workshop: Ervaar diepe rust met Yoga Nidra

iRest Yoga Nidra is een aangepaste hedendaagse vorm van de klassieke Yoga Nidra, het betekent letterlijk “de slaap van de Yogi”. Door beoefening van iRest Yoga Nidra kom je in een diepe vorm van ontspanning. Een heldere “slaap” waarin tegenstellingen samenvallen, je alles wat je tegenkomt verwelkomt en je contact maakt met de rust in jezelf. Via geleide meditatie onderzoek je de verschillende lagen van je bewustzijn – lichaam, adem, energie, emotie, wijsheid – om daarna aan te komen in een stilte, de laag van je bewustzijn waar alles ‘heel’ is. Daardoor kom je in een staat van werkelijk ‘zijn’. 

Elke workshop start met Dru Yoga, zachte bewegingen die de energie laten stromen. Via de ontspanning van de psoas (een diepliggende spier in het midden van het lichaam die zowel letterlijk als figuurlijk voor onze balans zorgt) gaan we door met de iRest-meditatie, een werkelijk diepe ontspanning. Het resultaat: betere concentratie, creativiteit en intuïtie, beter kunnen slapen, loslaten van vervelende ervaringen en spanningen, heling op alle niveaus en het ervaren van meer energie.

Iedereen kan deelnemen aan deze ochtend.

 iRest® Yoga Nidra is ontwikkelt door Richard Miller. ( www.irest.org

In plaats van deze workshop is er in het najaar een keer per maand een ( hybride) yoga nidra les op de maandagavond.

Dru Yoga en iRest Yoga Nidra dag 

Dag Workshop op het heerlijke Buitengoed De Uylenburg. (delfgauw)

Begin uitgerust aan de zomer met een heerlijke Dru Yoga en iRest Yoga Nidra dag.

Een dag helemaal voor jezelf, om intens en oprecht te luisteren, en te verwelkomen wat er is; dit heeft een directe uitwerking op je welbevinden. Met als resultaat: het ervaren van jouw zachte kracht, innerlijke rust en stilte.

Dru yoga is de yoga van het hart. Centraal staat ‘empowerment’: het leren luisteren naar en het (her)ontdekken van je eigen unieke levensritme en kracht. Dit doe je door zachte, vloeiende bewegingen en het laten stromen van de adem in de beweging, en de houdingen. 

Vanuit de Dru Yoga gaan we de verdieping in met de iRest Yoga Nidra, dit is een meditatieve liggende vorm van Yoga waarin je diepe ontspanning kunt bereiken zowel fysiek als mentaal.

Door de iRest Yoga Nidra leer je meer bij jezelf te blijven; het is een hedendaagse aangepaste meditatieve beoefening van de klassieke Yoga Nidra. Het geeft ons de tools om onze overtuigingen en conditioneringen waarmee we onszelf beperken te overstijgen. De beoefening ervan maakt dat we loskomen van beperkende patronen en zo een voldaan leven leiden, vrij van conflicten, zorgen en angst, ontevergenheid en lijden. Het stelt ons in staat om onze eigen diepgewortelde wijsheid en waarheid te (her)ontdekken. 

De iRestYoga Nidra, oftewel Itegratieve Herstellende Yoga Nidra, is ontwikkelt door Richard Miller.  (www.iRest.org)

als de situatie het toelaat zal er eind juni 2022 weer een dag georganiseerd worden.   prijs € inclusief lunch. Opgave en info via E-mail: hvanoekel@gmail.com

De workshops worden gegeven bij de Gimsel Academy gevestigd in De Groene Passage te Rotterdam.

www.gimselacademy.nl

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in (vergeet je handtekening niet). Stuur het op of geef het af aan de balie van de Gimsel Academy.