Persoonlijk

Van huis uit ben ik verpleegkundige met als specialisatie verloskunde & gynaecologie. Vanuit nieuwsgierigheid en behoefte aan ontspanning, ben ik zelf yoga gaan volgen. Toen wist ik al, dit wordt mijn weg.

Na het volgen van een opleiding tot zwangerschapsyoga docente, startte ik in 2002 met het verzorgen van zwangerschapsyoga in het Oost West Centrum te Rotterdam, inmiddels de Gimsel Academy. Met veel plezier en passie heb ik dit enkele jaren gedaan. Het was heerlijk om zoveel zwangeren te mogen begeleiden bij deze bijzondere fase in hun leven.

Vervolgens wilde ik me graag verder verdiepen in yoga en meditatie voor vrouwen. Toen ik in aanraking kwam met de Dru Yoga, viel alles op zijn plek en kon ik deze stap zetten. Ik ben de opleiding tot Dru Yogadocente gaan volgen. Het is deze vorm van yoga met haar harmonieuze bewegingen en houdingen en helende meditaties, die mij geleerd hebben om te leven vanuit een warm en open hart, in het hier en nu. 

Om mezelf blijvend te ontwikkelen op dit gebied, heb ik met goed gevolg de meditatie-opleiding aan het Nederlofcentrum te Amsterdam afgerond. Dit is een breed opgezette opleiding en omvat meditaties, gericht op algeheel welzijn, het rustig maken van de geest en het verminderen van fysieke spanning en stress. Daarna heb ik in december 2014 de Dru Meditatie opleiding en in februari 2019 de iRest level 1 training en november 2020 level 2 met succes afgerond. Alle inzichten uit de gevolgde opleidingen vormen de basis van al mijn lessen.

Tara Brach, Adhyashanti, Camille Maureen, Lorin Roche ( auteur van The Radiance Sutra’s) en leraren van de iRest Yoga Nidra organisatie ( o.a.Richard Miller en James Reeves), zijn naast de ‘Dru’ grote inspiratie bronnen voor mij persoonlijk én voor mijn lessen.

Ik ben geregistreerd zwangerschapsyoga docente (Samsara Yoga) en Dru Yoga en Dru meditatie docente. En mag ik les geven in iRest Yoga Nidra niveau 1 & 2

Behalve yogadocente, ben ik getrouwd, moeder, dochter, zus, vriendin en … (bonus)oma! Alles bij elkaar maakt dat ik mijn pad met heel veel plezier bewandel.